21 Comments

  1. elya

    salam, thank you for this insight.. we were all in shock & based our comments on the news items.. what you have done is to give another point of view.. thank you

  2. sameon

    ko ni bodoh ke apa..nih yang ko tulis…..
    “Andai benar Saiful didera, apakah mahu Hanif mendukung, meredah air banjir paras lutut?”
    ….eh bodoh..dia buat camtu boleh jadi sebab dah panik laaa… bodooooh…

    “Mungkin niat Hanif bukanlah untuk mendera, tetapi untuk mendidik..”
    ….hahaha kelakar la ko ni..just listen to your self…idiot..

    “Berita tentang kecederaan Saiful dan berlaku pendarahan di otak masih lagi dalam siasatan dan pelbagai sebab yang timbul yang menyebabkan pendarahan itu. Dan bukannya kerana hentakan”
    hmm..kalau bukan hentakan..apa yang boleh menyebabkan pendarahan otak ye…mungkin cikgu tu bagi mental stress kot atau mental torture sampai berdarah otak budak malang tu..

    “Saiful kini sudah confirm masuk Syurga. Tidakkah kita suka dan gembira dengan itu?”
    ..ko ada anak tak?? cuba kalau orang buat camtu kat anak ko, boleh la kita sama sama bergembira..kan.kan..hahahah…

    aku rasa elok ko kawin je la dgn hanif tu..

    semoga ruh adik saiful syazani damai tenteram dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman di syurga..

  3. itulah kita tak tahu apa 2 cerita… dari sebalik kisah ini… apepun jadikannya ia iktibar buat kita semua..

  4. Syafiq Fadeli

    like…
    inilah natijahnya bila manusia suka menghukum…xtau mana pangkal,terus bg hukuman.alhamdulillah,anda bg 1 perspektif berbeza yg mungkin inilah ‘kebenaran’…tq.

  5. gstt bengang

    macam tu ceritanya..
    tapi orang kita tak kira sangat, kalau marah, memang tak ingat nak fikir semua benda nih…

  6. cikgu baru

    cikgu sekarang dah banyak nama buruk. Dan banyak yang dikontroversikan. Cikgu-cikgu sebenarnya malas nak besar-besarkan cerita. Ada banyak kes terpencil. Tapi cikgu-cikgu ni diamkan aje.

    Bila jadi macam ni, semuanya mempersoalkan tugas guru. Guru jahat la, guru tak reti mengajar la dan sebagainya. Sedih sangat cikgu kena macam nih..

  7. yanz

    sesiapa yg mengenali hanif mohd ali akn tahu bagaimana baiknya beliau…bagaimana penyayang nya dia…moga Allah melindungi mu hanif…

  8. forecast

    dah ngaku bersalah dah pun orangnye… biorle die kne penjare 30thn.. itu yg selayaknye.. patut mati je die.. hukum hudud je bg mati trus..

  9. Tsukasa

    Matlamat dan niat tidak menghalalkan cara. Budak tu memang kecik lagi dan tak berakal (cube tengok budak 7 taun yg balik sekolah tu alahaii berhingus lagi tapi kecik2 dh heret beg troli besar2. adorable tapi kesian pun ade) tapi yang peliknya nape cikgu tu sendiri yg kononnye LEBIH BERAKAL (+ pengalaman 3 taun mjaga pelajar pulak tu) boleh menurut nafsu amarahnye tuu dan berperangai mengalahkan APE (ikut teori darwin). APE pun x penah bunuh kaum sendiri tau. bg aku xde ape yg boleh merasionalkan perbuatannye tu. dan aku sokong ianya dipolitikkan supaya masyarakat sedar yg some people can be so cruel. BUDAK 7 TAHUN KALAU YEPUN MENCURI TAPI BUKAN KEKERASAN UNTUK MENGAJARNYA!! BAYANGKAN KALAU KO KAT TEMPAT BUDAK KECIK TU KO AKAN PIKIR KE SBGMANA YG KO PKIR SKRG. HISH PIKIR PSAL NASIB BUDAK TUJER TRUS AKU JD EMOSI. ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.