9 Comments

  • At 2011.08.16 10:01, said:

    Alamak, bEe bukan cikgulah!
    Tak tahu apa yg cikgu cuba ajarkan :-P :???:

    • At 2011.08.17 10:01, said:

      kita masukkan data ke blog aje :razz:
      puanbee recently posted..EX-Change Link A to ZMy Profile

      • At 2011.08.17 23:52, said:

        Aduh ada problem rupanya. Harap2 kementerian boleh sort out. Kesian lak kalu ada yg teringgal semata-mata sbb server down. Teringat kawe time my punya konvo last year. Semua mende pihak universiti suruh buat online tetapi server tak dapat bawak bila semua student online ramai-ramai.. Akibatnya ribut!!! Mende2 cam ni kena plan baik-baik ehhh…

        • At 2011.08.27 17:37, said:

          dah setel dah benda nih..so far, rasanya semua cikgu dah siapk key-in data saps ni..

        • At 2011.08.27 06:02, Guru Malaysia said:

          Wah… kah..kah… ada juga mamat tuduh server SAPS LEMBAB… server kita duduk kat TM Data Center, Cyberjaya… dah banyak TM tolong SAPS bro… sebab tu bila saya key-in markah 164 murid (4 kelas Sejarah T4) ambil masa cuma 30 minit. Saya guna Streamyx di rumah dan Bilik Guru. Berbaloi bayar RM110.00. maknanya, kita kena check juga kelajuan internet. Masa la ni semua nak laju… jadi subcribe la yang laju sikit. BERBALOI…

          • At 2011.08.27 17:34, said:

            kat tempat saya ni..celcom broadband aje dapat. Nak pasang streamyx, sekolah tu tak dapat pasang streamyx. Line telefon tak dapat pasang dan macam-macam masalah lagi dengan kawasan sekitar ni.

            Kalau line Saps ni bagus, takde masalah bila bab key-in data ni. Masuk facebook dan gmail atau yahoo pun masih laju.. takkanlah server saps ni tak mampu handle dalam 1-5 ribu orang dalam 1 masa? Facebook tu pula boleh aje handle beribu-ribu orang dalam 1 masa? Bukan apa..biarlah server site kerajaan ni mantap sampaikan yang pakai broadband pun boleh masuk dengan lajunya..

            kita orang yang pakai broadband kat sini..semua pakej yang mahal punya. Bukan yang murah. Kalau yang murahh..lagi la mahal. Dan bukan semua orang ada internet kat rumah..yang ada pun 4-5 orang aje.. patutnya biar pihak sekolah sediakan internet…tapi entahlah..kalau cakap nanti..banyak hati yang terasa.. so, sabarkan ajelah..

            bukan tempat saya aje..tapi banyak sekolah sekitar sini dan kawasan-kawasan lain pun bermasalah juga. Kalau pakai streamyx, ada masa tak dapat masuk juga. Tapi biasanya memang dapat masuk la..

            so far, kalau nak banding server facebook dengan server saps. Memang lembab la server saps ni. 5-6 ribu orang pun masih boleh crash sedangkan server macam facebook yang complicated pun leh cover ratus ribu orang dalam satu-satu masa..

          • At 2012.03.23 13:59, ee said:

            Di mana nak buat rayuan??????????
            Saya sudah isi markah Tov sebanyak 6 kali dan sudah diberitahu markah telah disimpan, apabila dibuka semula masih kosong.

            • At 2012.04.13 03:16, ILA said:

              dah masuk data saringan khas linus..tup,tup tgk hilang..dah kena key in sekali lagi..hari tu 2, 3 jam juga nak key in..takkan nak mengaadap data ni je..

              • At 2012.06.22 01:26, said:

                Wahai komentor “Guru Malaysia
                It is easier said than done. It’s true that the SAPS(system) is a pain in the neck. (I’d been there, I know) You actually need a VERY good server to obtain multiple users in the same time. Moreover, TM is actually NOT a good internet service provider. RM110 for 1mb speed? That is a joke! U can get better speed in Singapore at that amount. Anyway, if Mark Zuckerberg can do it, why can’t Malaysia goverment do it. It is as simple as “Appreciating those who supports you”.