20 Comments

  • At 2011.08.26 03:10, Wan said:

    Salam, ramai GSTT CFS yang tidak menerima sebarang panggilan atau sms daripada didik, adakah peluang kami utk diserap akan terjejas?

    • At 2011.09.08 04:46, said:

      Saya rasa beribu orang yang tak dapat panggilan atau sms dari didik. Saya sendiri macam tak percaya sebab majoriti kawan saya pun tak dapat. Jadi, kita tunggu dan lihat sahaja apa akan jadi nanti. :twisted:
      ohcikgu recently posted..(Gambar) Produa Myvi Extreme 1.5L yang comel.My Profile

    • At 2011.08.26 12:05, anynomous said:

      Sy nak bertanya..sy telah dilantik untuk menjadi gstt pada bulan 2 tahun 2009…sekarang ni sy amat keliru mengenai kelayakan untuk penyerapan…dan saya masih lagi berkhidmat sebagai gstt COS bermula awal Januari sehingga sekarang….adakah sy layak atau sebaliknya..huhuhuhu

      • At 2011.09.08 04:47, said:

        jika anda masih berkhidmat dari 2009, 2010 dan sekarang, 2011, saya rasa anda masih berpeluang dan berpotensi tinggi untuk diserap. Jadi, kita tunggu dan lihat berita terbaru. Saya yakin akan ada update terbaru lagi nanti tentang gstt yang akan diserap ini. ;-)
        ohcikgu recently posted..(Gambar) Produa Myvi Extreme 1.5L yang comel.My Profile

        • At 2011.12.08 03:37, ju said:

          salam..kate bln 11 panggilan..tp ni dh masuk prtgn bln 12…syp jerr

      • At 2011.08.26 12:06, anynomous said:

        sori…sy bertugas sebagai gstt bermula dr bulan 2, 2009 sehingga sekarang….

        • At 2011.08.26 14:29, said:

          kenapa gstt pendidikan khas tidak termasuk dlm program ni?? takde peluang lagi ke untuk gstt pendidikan khas?
          ulfah keisha recently posted..I’M NOT 12 OK! BUT I’M 21 YEAR OLD RIGHT NOWMy Profile

          • At 2011.09.08 04:49, said:

            Gstt pendidikan khas ada salurannya tersendiri. Mereka ada kdc mereka tersendiri. Jadi, tunggu aje berita. Jika ada rezeki, anda akan dapat kdc. Untuk kes yang diserap ni, adalah gstt aliran perdana sahaja iaitu gstt cos dan gstt cfs. :smile:
            ohcikgu recently posted..(Gambar) Produa Myvi Extreme 1.5L yang comel.My Profile

          • At 2011.08.27 05:03, valencear said:

            huuuuhhuu…nampaknya saya xde rezeki untuk diserap latihan… sungguh sedeh & berdukacita saya ni….

          • At 2011.09.08 02:39, mr TQ said:

            saya da 36 thn…Dis 2010….telah berkhidmat dari jun 2008(34 thn) hingga sekarang (37thn)…..tiada pertimbangan kah…tentang umur tu…..pls jawab

          • At 2011.09.13 06:27, ita said:

            bila elaun gstt cfs nk dpt ni?huhuhu

            • At 2011.09.14 11:29, Lan said:

              salam,

              soalan mudah daripada saya,KPM menyatakan tiada lagi lantikan gstt pada tahun 2012.bagaimana pula saya yang pernah bertugas sebagai Guru Siswazah Kontrak (Jun 2009-Dis 2009)dan gstt (Jan 2010-Kini)?Persoalannya,yang dimaksudkan dengan tiada lagi lantikan bermakna saya dan rakan2 gstt yang lain tidak akan lagi bertugas pada tahun 2012? saya yakin jika hal ini tidak terbela,maka kesannya adalah di PRU ke 13 nanti.Hak kami adalah kerana kami rakyat Malaysia.Berhak bersuara kerana ia masa depan kami.

              • At 2011.09.21 08:04, shahril said:

                mcm mana pula dgn kami yg penah jd gstt pada 2002-2004..kemudian btugas semula pada 2008…adakah kami berpeluang utk dpanggil semula??

                • At 2011.09.28 04:19, amy said:

                  kalau nak buat rayuan, gstt tu blh tak?

                  • [...] 3.09.2011 bagi negeri Sabah. So disini saya kongsikan sedikit info yang dipetik dari laman blog ohcikgu.com ,sumber utama dari laman blog rasmi Persatuan GSTT Malaysia yang saya fikir boleh membantu anda [...]

                    • At 2011.10.02 09:21, luna said:

                      sy nk tanya kursus ni confirm ke smua yg dipanggil dpt g kursus perguruan tu..dan berapa lama kursusnya mcm kpli ke 1 thn 6bln atau kdc..

                      • At 2011.10.13 09:34, zura said:

                        so sy yan br setahun ni (2010) memang x berpeluang la ea.. sedih dan sebenarnye berharap sangat..huhu

                        • At 2011.12.27 03:24, zie said:

                          salam…sedey nyer dgr …saya nie ex guru siswazah kontrak 2009 & 2010 n 9 kali jd guru ganti…..kementerian tak ade ker nak bela…kata rakyat didahulukan…. :cry:

                          (Required)
                          (Required, will not be published)

                          CommentLuv badge