24 Comments

  1. Semua isu macam ni kalau menteri suka tak jadi masalah :) aku tak akan pergi tgk filem ni kalau dapat free pun…mamat ni pun mmg suka menarik perhatian untuk jadi popular.

  2. Saya sudah menonton filem ini 2 kali!! Tanpa prejudis! Filem ini sangat best, bijak dan filem satu Malaysia yang TERBAIK!!! Tiada benda yang membahayakan golongan muda seperti yang didakwa!!!! Tonton dulu baru nilai!!
    The Best Local Film for this year!!!

  3. ??

    Tulah, macam mana mau jadi rakyat Malaysia kalau komen mengutuk negatif semua pandai tapi taktau nak bagi komen untuk memperbetulkan salah orang? Dan masalah orang mesia, semua nak free, tapi kalau bos tak bayar gaji tau pulak nak bising kat HR department, Jabatan Buruh dan macam2 lagi.

  4. Hishamuddin bodoh, suspek kes culik pun nak jatuhkan Ordinan Darurat!

    Sekarang ni ISA dah dibubarkan, lepas ni tangkap Namewee guna Akta Senjata Api boleh kah? Wakakakaka!!!

    -2. Dari satu sudut, jauh disudut hati saya, saya mahu tonton filem ini. Saya mahu lihat sejauh mana Namewee sebagai pengarah dan pelakon dalam filem ini. Bagus ka atau tidak. Kalau tak bagus, saya komen dan kutuk. Kalau bagus, saya pujilahh..kan?-

    Kalau mak kau bodoh amacam?

  5. Fadlin

    come on lah shabat melayu2 ku semua, lookmat it differently la. Aku memang orang UMNO 200% tapi aku sokong movie ni. TERYANTA JAUH JAUH JAUH LAGI BAGUS DARI MOVIE MELAYU KITA YANG X BERKHASIAT TU! CINTA TU LA, CINTA NI LA, HANTU TU LA, HANTU NI LA, JGN PANDANG NI LA, JANGAN PANDANG KONEK LA!

  6. Vigilance

    how can you say:” nice try..betul ke best?” why can you accept the feedback first, watched it, then give your own comments? For someone who hasn’t watch it yet and go WOW!! when you saw Transformers 3 trailer, you’re soooo shallow…

  7. itu lah dia orang malaysia…bilang satu malaysia tapi masih suka mengutuk bangsa sendiri..kalau wayang tu ok ,ok sajalah…kenapa nak dipersoalkan sangat..?..setiap orang pun pernah membuat kesalahan..bumi mana tidak ditimpa hujan..dia buat ni pun dah kira ok,apa…sekurang-kurangnya cerita dia bermoral ,kreatif lagi…sampaikan slogan 1 malaysia pun telah digunakan..apa lagi yang kamu tak puas ni??????? :o

  8. betul tu apa yang dikatakan saudara fadlin….dah lah cerita buat orang mengantuk,lepas tu pasal cinta pun benda berulang dalam movie tersebut…sekarang dah ada movie yang ok,kenapa masih fikir panjang lagi untuk memuji…saya rasa amat bodohlah bagi orang masih ingin mengecewakan hati sendiri mengatakan wayang tersebut tak bagus,padahal dah tonton 10kali..jangan kerana pengarah filem ni kamu memilih untuk tidak tonton,bagi yang buat begitu rasanya kau memang tak layak tonton dan berasa amat kasihan ……

  9. XxX

    apa lah Mat.., salah org ko nmpk.. tp diri sbagai namanya melayu yg suka ckp lebih kurang plak ko xnmpk? ko bleh tgk sndiri anak2 muda skrang mna da ckp hormat dah? klu bapak dia ckp pn lebih kurang… jd terima lah sbgai mmbakar semangat utk berubah.! bukan utk Ban/Pulau org je xtentu pasal.. “Jika tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya.”

  10. Simon

    I am not sure but I heard that Utusan is owned by BN…… so you can guess why Hishammuddin acted that way………..

  11. Admin, kenapa nak kutuk? kenapa tak beri teguran je? haiz. macam ni ka nak jadi modal insan yang cemerlang? suka ngutuk2? tak boleh tegur dgn teguran yg positif ka? LOL!. Lagi pula cerita nasi lemak ni dah released kat wayang kan? So, maknanya tapisan dah dibuat. Bila tapisan dah dibuat, maknanya mereka yang berkenaan telah menjalankan tugas. Maka, berfikiranlah secara positif.

    Jangan terlalu mudah percaya dengan media. Better search before make statement. Fahami cerita nasi lemak. Banyak mesej. Chill. :)

  12. karakatok

    korang penah tgk “I dont want to sleep alone”?
    Citer malaysia 18++….pelakon melayu lak tu…pegi tgk dulu

  13. unnamewee

    Tulah Rakyat Malaysia.. belum tonton dah pandai2 mengkritik.. kalau PM dah bagi Green light movie “Nasi Lemak 2.0″ apa mau kritik tonton dulu lah!!! baru tau, kalau mau kritik or tak kasih ditayangkan cari tempat sesuai, buat negara sendiri lah..!! pui.. kalau ada yang mengkritik/maki/marah/kutuk, komen saya nie, tentu dia lah orang nya.. kerana dia terasa.. ^oo^V

  14. skc

    salam…dulu mmg aku marah ngan mamat ni…sbb kontroversi Negarakuku…pastu kuar lak citer Nasi Lemak 2.0..aku x g tgk kt waya ng pun sbb x minat…tpi smalam aku tgk kt youtube..ade full movie Nasi Lemak 2.0…more then 70k viewers n 904 likes 33 dislike…
    so aku tgk la citer ni…bagi aku citer ni melambang kan identiti Malaysia,rakyat malaysia yg berbilang kaum…moral nye no racist sbb kta dduk satu malaysia…berbilang kaum..Nasi Lemak di jadikan satu perantara yg melambang kan perpaduan kaum di Malaysia..ye la..sume mkan nasi lemak kan??
    n aku trpk gak…kalau seseorang 2 pernah menipu, xkan la selamam2 nya kita nk pandang serong kt die…cuba ubah mentaliti 2…bohong la lau antara kita nni x prnah buat dosa..jgn la kita nk pandang negatif pada die…bg yg beragama islam 2 mgkin prnah dngar kisah Nabi kan??Nabi sendiri pernah ampun kan musuh yg cuba bunuh die…so apatah lgi kita…
    Cuba bka kan hati skali untuk tgk cite ni..lpas tgk cite ni Im Proud to be Malaysian…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing