28 Comments

  1. mmg nak kena dididik berjmat cermat…kecik2 ni senang dan ajar…kena kasi jawapan yg senang nak hadam…hehe

    terbaiklah cikgu tip2 ni…bab2 tinggal mode standby tu, adalah jugak terbuat,,,hohohoho…nak kena ubah dah style tu

  2. Asyrof Asri

    Asyrof pernah mengajar budak sekolah rendah darjah 1.

    Ya Allah, susahnya.

    Macam ngajar budak tadika plak rasaya.

    Lepas daripada kerja part rime sebelum ke Mesir, until now tak nak dah bercita-cita jadi guru.

    Serik!!

    haha..

  3. memang lebih senang mendidik budak-budak berbanding anak murid yang dah remaja..

    p/s kalau rupa guru besar macam dalam gambar tu..jangan kata murid..cikgu pun tak nak ke sekolah..hehehe

  4. sweetkurma

    hihihi seronok jer dengornya tapi kena ada tahap kesabaran yang tinggi, akak memang tak sabar orangnya dengan budak2 sebab tu anak dua je

  5. Selalu jugak pesan kat anak, sekarang dia dah tahu tanggungjawab dia ,

    La ni dia pulak yang pesan kat kita..”mama dah tutup lambu lom..bila keluar rumah”..maklumlah mak dia kan dah tua..pelupa sangat nak tutup suis

  6. Sumber energi semakin menipis termasuk sumber listrik, kalau bisa hemat penggunaan listrik manfaatnya tak hanya kita tetap memiliki banyak sumber daya listrik tapi juga menghemat pengeluaran iuran listrik itu ya …

  7. Didik dan biasakan kanak-kanak tentang penjimatan setiap perkara dari awal lagi. Kalau tak, boleh nampak peel diorang bila dah besar nanti.

  8. Akuro San

    bagus didik kanak-kanak berjimat-cermat dari kecil… kalau tak nanti sampai ke besar jadi orang yang suka membazir… termasuklah pembaziran lelektrik.. huhu~

  9. Rahmat Ariffin

    Senang kalau nak ajar budak-budak semasa mereka kecil lagi, kalau dah besar dah tak makan saman…susah nak ajar… 🙂

  10. nurul kamarudin

    ye lah…bagus lah cikgu nie…bak kata pepatah melentur buluh biarlah dari rebungnya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.