11 Comments

  1. Terima kasih di atas perkongsian info…

    Semoga selepas ini semakin ramai rakyat Malaysia yang mempunyai ladang Solar sendiri, walaupun bekermungkinan cuma ada beberapa panel yang dipasang di atas bumbung rumah sendiri…. 🙂

    P/S: Bro dengar ceritanya permohonan untuk memasang panel solar di atas bumbung rumah sendiri ada KUOTA tertentu.. Betul ker?

  2. untuk solar PV kuota dah habis. So, kuota baru akan open pada bila-bila masa sahaja. Tarikh sebenar bila kuota baru ada..tak tahu. So, bila dah keluar, memang kena rebut untuk apply cepat.

    Dan lebih best lagi, dalam beberapa jam sahaja kuot habis bila dibuka. Jadi, memang terhad la. Bagi yang nampak peluang ni, memang tiap-tiap hari tengok website SEDA..

  3. Lizz

    hari tu abang dah nak pasang dekat rumah. tapi ada hal apa ntah, tangguh dulu. dedebo jugak nak tahu macam mana jadinya nanti.hahahaha

  4. Stuwie

    Saya memang duk tengah plan nak bina rumah ni. Kalau dapat costing untuk binaan begini pun bagus juga bro

  5. dev313

    solar panel efektif sangat tuk hemat listrik di rumah, tapi untuk harga masih relatif mahal..
    makasi cikgu iam stay on of this post..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.