16 Comments

 1. Pening jadi cikgu sekarang.Anak murid pun pening. Ibu bapa lagi la pening.Suka zaman saya sekolah rendah dulu, semuanya mudah.

 2. Menjadi guru juga dikira sebagai menjadi ibu dan bapa mereka. Mereka menghabiskan sebahagian masa bersama guru. Kita tak pasti bila mereka di rumah adakah ibu bapa mereka berperanan sebagai guru. Jika tidak, cabaran yang digalas guru bertambah mencabar.

 3. Rilek la cikgu..baru sekelas.. baru 30 orang.. celah gigi aje tu..kan? Haha.. apa-apa pun, inilah semangat yang kanak-kanak perlukan.. sama macam saya dulu..

 4. Teringat kenangan masa sekolah dulu. Selalu dapat A dalam subjek BM dari UPSR hinggalah ke SPM. Kata cikgu, kena banyak buat latihan untuk mahirkan kita dalam apa juga bahasa.

 5. Mommy Han

  Assalamualaikum cikgu.
  Anak saya pun ada masalah dalam bahasa malaysia. bukan pelajar linus. tapi saya tak nafikan agar sukar menjawab soalan bm sekarang.
  boleh beri tip tip berkesan agar anak berminat untuk mempelajari bahasa malaysia?

 6. Patutlah cikgu. Tengok gambar pun tahu rasanya mesti sedap. Saya kalu balik penang, mesti pie cari nasi lemak sambal udang kat pasar taman saadon, gelugor. Sedap.. Kat KL nie susah nak dapat nasi lemak udang. yang banyaknya nasi lemak sotong.

  Sekali sekala cikgu belanja anak murud. sedekah tue namanya. Allah suka orang yang suka bersedekah. Semoga rezeki cikgu bertambah.

  Ameen.

  Ada masa, sila layari : http://www.ajusyopz.com/kanser-berleluasa-menyerang-tanpa-mengenal-usia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.