36 Comments

  1. hutang..oh..hutang..masih ingat lagi masa study..time duit ptptn masuk…student-student ipta tempat aku belajar akan buat ayat ni…”Terima kasih PTPTN” dengan senyum hingga ke telinga.. 🙂

  2. Perkongsian yang menarik dan semestinya semua peminjam tidak akan terlepas daripada membayarnya. Saya juga pernah kongsikan perkara yang sama di Travelogisma.blogspot.com iaitu (1) PTPTN: Azam ‘Hutang’ Jadi ‘Biasiswa’ dan (2) PTPTN: Jalan, Separuh Jalan atau Jalan Terus? Salam perkenalan dari kejauhan di Sendai, Jepun.

  3. Rupanya potongan tu bagi mereka yang bergaji RM3000 ke atas. Risau juga awalnya dengan gaji yang ciput nak kena potong juga. Apapun bayar la sikit sekadar yang termampu, asalkan akaun bayaran tu bergerak.

  4. Bila dah berhutang wajib bayar..senang je nak fahamkan 😉 komitmen tu penting sebenarnya..lagi satu disiplinkan diri untuk urus kewangan dengan cara berhemah

  5. Cepat-cepatlah langsaikan hutang PTPTN kalau ada lagi. Ambil peluang masa promosi diskaun 20% sebelum bulan March tu. Bila dah settle senang, xyah kira kne caj GST etc

  6. Apa-apa pun, memang hutang tetap hutang. So wajib bayar. Kalau tak mampu bayar banyak, bayar sedikit-sedikit. Mohon budi biacara yang sering diperkatakan.

  7. Ryuki

    Kalau x bayar cepat cepat, apa nasib pelajar masa akan datang. X dpt pinjaman. We must be considerate.

  8. cikfen

    Anda hendak salahkan ibubapa anda yang tidak menabung dari kecil sebelum ini untuk anda sambung belajar dengan meminjam dari PTPTN sblm ini?
    Insaflah! Jika hutang tak dibayar didunia, roh anda akan jadi hantu antara langit & bumi nanti yo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.